Informatie rond de bestelprocedure

Wij moeten beroep doen op uw begrip voor wat de levering betreft.
Onze groep heeft geen stock aan uniformkledij en daardoor zijn wij genoodzaakt de aankopen te groeperen zodat we ze aan democratische prijzen kunnen aankopen.
Daarom zijn de bestelperiodes ook maar op twee momenten in het jaar: bij het begin van het scoutsjaar (tussen 22 september 2024 en 13 oktober 2024) en voor er op kamp gegaan wordt (tussen 5 mei 2023 en 19 mei 2023).
Deze bestelperiodes worden ook aan de ouders medegedeeld en kunnen ook bekeken worden op de homepage van onze website.

Leveringsvoorwaarden:

- Europascouts 1° & 2° Halle-Vilvoorde doet zijn best om alle uniformstukken die besteld werden zo snel mogelijk te leveren. 2 tot 3 weken na het afsluiten van de bestelperiode.

- Vanuit praktische en financiële overwegingen worden bestellingen door ons gegroepeerd en tweemaal per jaar geleverd (zie hierboven).

- Wanneer men verwittigd wordt dat de bestelling klaar ligt, moet ze binnen de twee weken worden afgehaald. Niet afgehaalde uniformstukken gaan terug naar de leverancier.

- Laattijdige bestellingen zullen worden doorverwezen naar de volgende leverperiode.

- Uniformstukken kunnen niet worden omgewisseld. Daarom is het heel belangrijk de juiste maat voor elk stuk op te geven. Een goede raad: pas eerst één en ander van een groepslid.

- Bestellingen worden contant betaald bij afhaling (liefst gepast).

Met vriendelijke groeten,

Marie-Paule De Schepper

Verantwoordelijke uniformen

Waarom een uniform?

Alle Europascouts dragen hetzelfde uniform. Vanaf het begin van het scoutisme is het uniform een teken geweest van eenzelfde geest. Een teken van soberheid, levenstijl en engagement.

Het doel van het uniform

- Broederschap: Het uniform is een teken dat je tot een beweging behoort met duizenden andere jongeren.

- Ideaal: Het uniform is een teken dat je een bepaald ideaal nastreeft: de belofte en de scoutswet. Daarom draagt een gids of verkenner een beloftekruis op zijn hoed.

- Dienst: Het uniform is een teken naar de maatschappij dat je paraat bent om goede daden te bewijzen.

- Verbroedering van alle standen: Elk scoutslid draagt hetzelfde uniform zonder bijvoegsels. Op deze manier is iedereen gelijk bij de scouts.

- Buitenleven: Het uniform herinnert ons aan de woudlopers en de pioniers en is de kledij voor kampeerders en trekkers. De bruine kleur van het verkennershemd is de veldkleur, een teken van de verbondenheid met de natuur.

Het uniform: een engagement

- Hoed: Draagt het kruis, een teken van de belofte en een christelijk engagement

- Das: Teken van verbondenheid met de groep waarvan je deel uitmaakt

- Hemd, pull en short: Opgerolde mouwen zijn een teken van paraatheid. Een open kraag is een teken van openheid.

- Riem: Draagt het scoutskruis en het vastgespen is het aanvaarden het scoutsideaal te beleven. In de H. Schrift betekent de riem om de lendenen een teken van paraatheid.